Farmers market og fællesmiddag i Holstebro

Midtjyske mesterskaber i brugen af lokale råvarer afholdes den 24. september

Kokkekonkurrencen Local Cooking kommer til Midtjylland, hvor den afholdes i Holstebro. Local Cooking er et nationalt koncept, der sætter fokus på danske restauranters brug af lokale råvarer og samarbejde med lokale fødevareproducenter. Ideen er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk.
Deltagerne dyster om titlen som midtjysk mester i at inddrage lokale råvarer i menuen og fortælle de gode historier bag råvarerne. Konkurrencen afsluttes med et Farmers Market og en stor middag, som inviterer publikum til at møde de lokale producenter, shoppe dugfriske afgrøder og smage på al den spændende mad.
Konkurrencen, markedet og middagen afholdes på
Uddannelsescenter Holstebro torsdag den 24. september klokken 16.00 – 21.00
Smag på hele Midtjylland
Som gæst får du lov at smage fantastiske retter kreeret med Midtjyllands bedste råvarer. Retterne er specielt femstillet til konkurrencen, og til den efterfølgende middag får du unik lejlighed til at smage mad fra restauranter i hele Midtjylland. Du får mulighed for at afgøre, om du er enig med dommerpanelets vurdering af retterne og samtidig afgive din egen publikumsstemme til den store publikumspris.
Lokale råvarer – også på menukortet
Local Cooking-konkurrencen afholdes i Holstebro, men favner det meste af regionen. De deltagende restauranter udvælger i samarbejde med deres nærmeste producenter råvarer til deres bud på årets lokale ret. Et af de væsentlige kriterier, restauranterne bliver bedømt på, er deres evne til at fortælle om råvarerne og deres oprindelse hos producenterne. Samtidig forpligter restauranterne sig til at sætte deltagerretten på menukortet efterfølgende, så endnu flere gæster fra både ind- og udland får mulighed for at smage de lokale kreationer. Den 1. september offentliggøres de 10 udvalgte restauranter.
”Local Cooking er et spændende initiativ, der øger opmærksomheden omkring de mange gode spisesteder, der arbejder med lokale fødevarer. Region Midtjylland vil fremover arbejde på at koble lokale fødevareoplevelser og turisme, så både lokale og besøgende fra ind- og udland får flere spændende madoplevelser og en tættere kontakt til de tilbud, der er på madfronten. Og her er Local Cooking et vigtigt første skridt på vejen. Holstebro ligger midt i det danske spisekammer og huser en stærk kokkeuddannelse – derfor er UCH et oplagt sted at afholde den midtjyske Local Cooking-konkurrence og middag”, udtaler udviklingskonsulent i Region Midtjylland Thomas Olesen.
Følg med
Læs mere på facebook, hvor deltagerne løbende vil blive præsenteret: https://www.facebook.com/events/1524183374539376/
HVOR & HVORNÅR
Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 70-76, 7500 Holstebro. Den 24. september klokken 16.00 – 21.00.
HVOR MEGET
Billetterne koster 210 kroner og giver adgang til farmers market fra klokken 16 samt middag med smagsprøver på alle de deltagende retter inkl. et glas vin.
Billetter købes gennem Billetto: https://billetto.dk/da/events/local-cooking

Tilmeld dig "Local Cooking"


  • 01 - Gustav skaffer lærlinge til vestjyske virksomheder

    5 december

    Virksomheder gør det fedt at være lærling: Sender unge på ture til Tyskland, Tyrkiet og Slovakiet   Læs mere...

  • 02 - Holstebro moderniserer landbrugsuddannelser - og med praktikpladsgaranti

    21 november

    Landbrugsuddannelser flytter til byen med undervisning ude på gårde   Læs mere...

  • 03 - Outer A/S

    30 oktober

    Det skal helst være kompliceret: Studiekammerater finder givtig niche i at bygge avancerede facader.   Læs mere...

Danmarksgade 18

Danmarksgade 18

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links