Finanskrisen lærte arkitekter ikke at vente på kunder

Det er usikkert at sidde og vente på, at kunderne banker på døren. Derfor har arkitektfirmaet ATRA iværksat en anderledes strategi, og den giver gevinst. Virksomheden går selv ud og finder landbrugsjord eller andre arealer, som måske på sigt kunne bruges til for eksempel en ny bydel. De indgår aftaler med ejerne af arealerne og deler en eventuel gevinst. Lykkes udviklingsarbejdet, så giver det derudover ofte nye og mere traditionelle arkitektopgaver til ATRA, når husene skal tegnes og bygges.

Strategien ser ud til at være bærbar. ATRA arkitekter i Holstebro har nu syv år i træk haft fremgang i både omsætning og overskud. Regnskabet for 2017 var firmaets hidtil bedste. Det har også givet afkast i form af en gazellepris fra dagbladet Børsen og en nominering til Nordvestjysk Lederforums erhvervspris.

ATRA er i gang med udviklingsprojekter en række steder rundt om i Jylland. Blandt andet på landbrugsjord i Mejrup Kirkeby ved Holstebro og på en cementvirksomheds grund i Klarup øst for Aalborg, hvor der skal bygges 300 huse. Der er også projekter under forberedelse i Hobro, Hedensted, Silkeborg, Ikast, Ry, Tjæreborg og Lystrup.

- Det kan være lange processer over 5-6-8 år, før der kommer en lokalplan, og byggeriet kan gå i gang. Men på den måde fremtidssikrer vi vores virksomhed. Vi lærte under finanskrisen, at det ikke dur at vente på kunderne, siger medindehaver Sigurd Ravnborg Jakobsen.

ATRA har derudover specialiseret sig i flere nicher. Lige nu er virksomheden på vej med 7-8 friplejehjem rundt om i Jylland. Firmaet har også projekteret en række skoler og undervisningsinstitutioner. Boligselskaber er en tredje stor kundegruppe, og firmaet har blandt andet fået kontrakt i forbindelse med renovering af et stort antal boliger, der er bygget med fugtsugende byggeplader. Det er på 10 adresser fordelt i landet.

Opgaverne rundt om i Jylland har ført til, at der er oprettet et kontor i Aalborg med fire ansatte. Nu kigger ATRA også efter at skabe en filial omkring Silkeborg og Skanderborg.

Men virksomheden har ingen planer om at rykke hovedsædet væk fra Holstebro. Heller ikke selv om er meget gang i byggeriet i for eksempel Aarhus.

- Vores medarbejdere bor i Holstebro-området, og dem er vi afhængige af. Vi kan få dygtige bygningskonstruktører fra uddannelsen på VIA University College i Holstebro. Mange af dem har vi først i praktik, mens de studerer. Holstebro har erklæret sig som bosætningsby og vil vokse, og sådan et sted er interessant for et arkitektfirma, siger medindehaver Mark le Fèvre.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos  

 • Indehaver, arkitekt Sigurd Ravnborg Jakobsen, tlf. 96 10 54 80, mobil 23 42 76 50, sija@atra.dk
 • Indehaver, arkitekt Mark le Fèvre, tlf. 23 42 69 59, malf@atra.dk

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 • Skave Nedbrydning

  28 november

  Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

 • SteelXperts

  26 oktober

  Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links