Kreaturhandler og vognmand i vild vækst

Kun seks år gammel virksomhed er Holstebro Kommunes hurtigst voksende firma, og iværksætter har ikke tænkt at lade sig stoppe. 

Ofte er det for eksempel it-udviklere, modevirksomheder og medicinalfirmaer, der præsterer de største vækstrater i dansk erhvervsliv, men iværksættere i traditionelle brancher uden for de store byer kan også være med. Selskabet ”Kreaturhandler Bjarne Andersen ApS” i Sevel er den hurtigst voksende virksomhed i Holstebro Kommune, og det indbringer en gazellepris fra erhvervsavisen Børsen.

Den slagteruddannede Bjarne Andersen videreudviklede først Sevel Slagteri, og nu har han i de sidste fire år præsteret en vækst på 430 procent som kreaturhandler og vognmand. 

Bjarne Andersen er sådan set uddannet slagter og har også drevet et slagteri. Men han har altid kunnet lide at købe og sælge. Det får han nu prøvet i stor stil. Bjarne Andersen har siden april 2013 opbygget en virksomhed med kreaturhandel og lastbilkørsel, og den vokser enormt. Bruttofortjenesten er mere end femdoblet i løbet af de sidste fire år.

Dermed er Bjarne Andersen Kreaturhandel i øjeblikket den mest voksende virksomhed i Holstebro Kommune. Den 47-årige iværksætter i Sevel mellem Skive og Holstebro har fundet en niche, hvor han kan skabe vækst.

Studehandlens historie går tilbage til 1800-tallet. Men Bjarne Andersen vandrer ikke som sine forfædre i branchen rundt med en læderharmonika fyldt af store stakke pengesedler. Han har moderniseret forretningsmetoderne med netbank, Facebook, e-mail og headset til mobiltelefonen.

Bjarne Andersen køber dyr hos landmænd, som han transporterer og sælger videre til slagterier. Han køber køer og kalve, som han afsætter til andre gårde eller til eksport. Tit begynder chaufførerne med at køre rundt for at hente dyr kl. 4 om morgenen.

Ved siden af har Bjarne Andersen udviklet en vognmandsvirksomhed. Hans lastbiler og chauffører kører med bygningsmaterialer, dele til vindmølleindustrien og masser af andre ting.

Det hele begyndte på Sevel Slagteri, som Bjarne Andersens forældre oprettede. Han var med til at udvikle virksomheden til et moderne so-slagteri, men så blev en kompagnon syg. Samtidig havde Bjarne Andersen lyst til at prøve noget nyt. De solgte Sevel Slagteri til et investeringsselskab.

Bjarne Andersen overtog en ældre kreaturhandlers lastbil og begyndte selv at køre rundt. Kort efter kom en chauffør fra Sevel og spurgte, om han måtte stille sit vogntog på kreaturhandlerens store grund. De fandt ud af, at chaufføren lige så godt kunne køre for Bjarne Andersen. Siden er det gået stærkt. I dag har firmaet syv lastbiler og syv chauffører. Det kan blive større.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi skal have flere biler. Jeg kan lide at sætte ting i gang og få dem til at køre, siger Bjarne Andersen.

- Hvis der byder sig noget, som man kan investere i, så er vækst positivt. Det nytter ikke at lade sig stoppe. Vi skal videre.

Det er dagbladet Børsen, der har opgjort tallene, som viser, at ”Kreaturhandler Bjarne Andersen ApS” er den hurtigst voksende virksomhed i Holstebro Kommune. Det har sikret ham en gazelle-pris. På landsplan er han nummer 137 ud af 2.113 firmaer med stor vækst.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos  

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links