Datters sygdom førte til møbel-virksomhed, der nu er i stor vækst

Mange kender møbelvirksomheden Actona i Tvis ved Holstebro, men byen har også andre, mere anonyme firmaer i møbelbranchen. Bodahl Møbler har netop færdiggjort sit regnskab, og firmaet gør et nyt hop frem blandt dansk erhvervslivs gazeller.

Virksomheden i Holstebro har fundet en niche med møbler med et industrielt look. De designes ofte i egetræ og med stål- eller jernstel. Det kan tyskere og kunder i mange andre europæiske lande lide. 98 procent går til eksport.

Til gengæld sælger Bodahl Møbler kun forholdsvis lidt i Danmark. Derfor gør virksomheden heller ikke meget ud af at reklamere for sig selv. De to ejere, Flemming Boye Dahl og Ejgil Jensen, befinder sig godt med at leve diskret. De praler heller ikke med, at de har fået tildelt dagbladet Børsens Gazellepris for deres vækst.

Historien om Bodahl Møbler begyndte med alvorlig sygdom i slutningen af 2010. Flemming Boye Dahl har arbejdet mange år som agent i Tyskland med salg af møbler for forskellige virksomheder. Men så fik hans datter hjemme i Holstebro leukæmi, og han sagde straks op og rejste fast tilbage til Danmark. Han lånte penge i banken og begyndte fra hospitalet at sætte Bodahl Møbler i gang. I dag stortrives både datter og virksomhed.

Bodahl Møbler er for nylig flyttet i nye lokaler i Holstebro med 4.300 kvadratmeter lager. Ejendommen ligger tæt på starten af den nye Holstebro-motorvej. Flemming Boye Dahl fortæller, det har været svært at finde et nyt hjemsted, fordi næsten alle erhvervsbygninger i Holstebro er besat.

Virksomheden beskæftiger 15 personer i Danmark plus 15 agenter ude i Europa. Bodahl Møbler har netop investeret i nye sælgere, der skal opbygge tre nye markeder i Schweiz, Belgien og USA.

Flemming Boye Dahl og Ejgil Jensen designer selv møblerne, der hovedsageligt fremstilles hos underleverandører i Rumænien.

- I Mellemeuropa vokser den særligt art eg, som vi bruger til mange borde, og her findes der mange dygtige møbelhåndværkere, fortæller Flemming Boye Dahl.

Hans styrke er inden for salg og markedsføring, og for tre år siden fik han Ejgil Jensen med som kompagnon. Han har tidligere drevet møbelfabrik og supplerer med viden om indkøb og produktion.

Bodahl Møbler offentliggør ikke sin omsætning. Bruttoresultatet var i sidste regnskabsår på 9,4 millioner kr. Det er en fremgang på knap 20 % i forhold til året før. Egenkapitalen er på 7,5 millioner.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos:

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Claus Nielsen, Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links