Vestjysk ægtepar åbner to nye bogbutikker i hovedstaden

For kort tid siden åbnede en ny Bog & Idé-butik på Vesterbrogade i København ikke langt fra Rådhuspladsen, og næste år kommer der yderligere én i Herlev Bymidte Butikscenter - og bag begge forretninger står ægteparret Ulla Trap og Mike Jensen fra Holstebro sammen med deres kompagnon, Christian Pedersen fra Viborg. Derved kommer parret op på at drive samlet 19 boghandler, og de er dermed størst på landsplan.

Omsætningen ligger på et større trecifret millionbeløb, men Ulla Trap og Mike Jensen har stadig deres udgangspunkt i kælderen under deres butik i Nørreportcentret i Holstebro, og det ændrer sig ikke, siger de. 

Bog & Idé-butikken i Nørreportcentret i Holstebro ligner andre boghandler, men i kælderen under den foregår der noget særligt. Herfra drives Danmarks største net af bogbutikker. Den indehaves af ægteparret Ulla Trap og Mike Jensen. Parret ejer selv fire boghandler i Holstebro, Herning, Ringkøbing og Skjern. Desuden driver de snart 15 boghandler sammen med kompagnon Christian Pedersen fra Viborg.

Den seneste er her i maj åbnet på Vesterbro i København, og til næste år kommer der igen en ny - i Herlev Bymidte Butikscenter. I forvejen rummer nettet fire boghandler i hovedstaden, tre i Aarhus, to i Odense og derudover i Randers, Horsens, Kolding og Vejle. Den største ligger i Lyngby Storcenter, og her driver kompagnonerne også en legetøjsbutik.

I Ulla Traps og Mike Jensens butikker arbejder der et fast personale på cirka 160 personer, og oveni kommer en større gruppe af assistancer. Alle de 19 boghandler er en del af Bog & idé-kæden. Ulla Trap og Mike Jensen sidder på cirka 25 % af den samlede omsætning i hele kæden.

Parret og deres kompagnon har både startet nye forretninger og overtaget eksisterende. De satser på centrale placeringer og god plads til varerne. Flere gange har de investeret op mod 3 millioner kr. i indrette en butik. Forretningen i Horsens fremhæves i en ny bog om ”Vinderbutikker”.

Fremgangen hænger også sammen med vestjyske dyder om at spare, hvor spares kan. Mike Jensen satser hårdt på at trimme omkostningerne. Når parret overtager en butik, går han alle udgifter igennem og opsiger dyre leasingaftaler. Han fortæller om en butik, hvor han skulle på besøg, og hvor personalet spøgefuldt havde ophængt et skilt: ”Husk at lukke døre og slukke lyset – vestjyden kommer!”.

Ulla Trap og Mike Jensen sidder til leje i alle deres forretninger. De har ikke købt ejendomme ud over det parcelhus, hvor de bor i Holstebro.

- Vi har ikke forstand på ejendomsinvesteringer. Det er bøgerne og driften af butikkerne, der optager os, siger Ulla Trap.

Hun sidder hver dag på kontoret i Holstebro. Mike Jensen tager mange dage rundt til butikkerne, ofte sammen med kompagnonen. De har også sparet på ledelse – de har selv direkte kontakt til butikscheferne i hver forretning. Bogføring og regnskab håndteres af et eksternt firma

Mike Jensen sidder i bestyrelsen for den overordnede kæde Bog & idé med i alt 120 butikker rundt om i landet, og som tager sig af indkøb, webshop, centrallager og snart også streamingtjeneste med lydbøger.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos 

Indehaver Mike Jensen, tlf. 2076 4087 7655mj@bogpost.dk 
Indehaver Ulla Trap, ullatrap@hotmail.com mobil 2627 9513

Link: Bog & idé

 

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links