Seks kommende bygningskonstruktører rykker til erhvervspark for at skrive afsluttende projekt

En murer, to tømrer, en bådebygger, en handelsstudent og en alutømrer er i gang med de sidste tre måneder af deres studium til bygningskonstruktører. De har valgt en utraditionel løsning ved at leje et studierum i erhvervsparken Nupark i Holstebro, hvor de skriver deres afsluttende bachelorprojekt – de arbejder på hver sin opgave, men sparrer med hinanden.

I Nupark er de studerende samtidig tæt på nogle af de virksomheder, som kunne blive deres fremtidige arbejdsgivere. 
Studerende regner med at præstere bedre opgaver, fordi de sparrer med hinanden, og nu er de allerede flyttet tæt på erhvervslivet.

Den 24-årige handelsstudent Kathrine Villadsen slutter lige efter nytår med at studere til bygningskonstruktør. Hun arbejder på sit afsluttende projekt om certificering af bæredygtighed i byggeriet. Hun er rykket væk fra skolen og ud fra sit hjem for at løse opgaven. Kathrine Villadsen har sammen med fem medstuderende lejet et studielokale i erhvervsparken Nupark i Holstebro.

Her sidder de ved hver sin computer og arbejder med hver sin opgave. Men de sparrer med hinanden og støtter hinanden. De hjælpes også ad med at holde disciplinen oppe, så de møder ved 8-tiden hver morgen og arbejder igennem hele dagen.

Det er første gang, Nupark har besøg af et helt hold studerende, fortæller presse- og kommunikationsansvarlig Helle Heiselberg. Erhvervsparken håber, at omgivelserne giver de studerende ekstra energi. Samtidig kan det for de færdiguddannede måske være en vej til at finde ud i erhvervslivet, for eksempel hos firmaer, som bor i Nupark.

Den 26-årige bådebygger Peter Mikkelsen er sikker på, at fællesskabet gør, at de studerende præsterer bedre opgaver. Hans projekt drejer sig om brandteknisk dokumentation.

- Når en af os har været til vejledning hos på skolen, så fortæller vi videre til de andre, hvad vi har fået af tips, siger Peter Mikkelsen.

Uddannelsen til bygningskonstruktør tager 3 1/2 år. På grund af coronafaren ville VIA University College i Holstebro gerne, at eleverne skrev opgaven et andet sted end i skolens bygninger.

- Vi skulle nok også have siddet 20 i samme rum på skolen med støj og andre gener, siger den 25-årige tømrer Peter Glud, der i opgaven beskæftiger sig med byggefugt.

De seks studerende betaler samlet 200 kr. om ugen for at leje lokalet, og det er inklusive kaffe. De kan spise i Nuparks kantine og her eventuelt sætte sig sammen med erhvervsfolk.

- Prisen er til at betale, når man er på SU, siger 24-årige Jacob Munksgaard, der er tømrer, og som beskæftiger sig med brandteknisk dokumentation.

Omkring 35 slutter uddannelsen til bygningskonstruktør i Holstebro i starten af januar. Flere ville gerne have været med i Nupark, men der må kun være 6 i rummet, fortæller den 29-årige alutømrer Nicklas Bunk.

Den sidste af de studerende i Nupark er den 31-årige murer Frank Klaris. Han fortæller, at holdet har fået id-kort og nøgler som andre i Nupark. De føler sig godt modtaget i erhvervsparken.

 

Yderligere oplysninger:
Kontakt til de studerende – Jacob Munksgaard, tlf. 5151 9729, 268337@via.dk
Kontakt til Nupark – Helle Heiselberg, tlf. 96 12 72 00, hh@nupark.dk

Links:
Nuparks tilbud til studerende, som nu bruges for første gang
Bygningskonstruktøruddannelsen på VIA University College i Holstebro

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links