Holstebro-virksomheden CeramicSpeed var egentlig på udkig efter en halvtids teknisk projektleder til at styre virksomhedens projekter til industrien. Men med hjælp fra VidensPas fik firmaet indsigt i flere støtteordninger og en anden mulig kandidat-profil til en fuldtidsstilling. Et valg virksomheden ikke har fortrudt.
CheramicSpeed udvikler kuglelejer med økonomiske fordele i industrien og keramiske lejer til professionel cykling. Resultatet af bestræbelserne var, at virksomheden i marts ansatte cand.scient i teknisk fysik, Britta Johansen. Efter tre år som forskningsmedarbejder på Aarhus Universitet kan hun dokumentere, projektstyre og finde nye løsninger for firmaet samt videreudvikler produkterne sammen med kunderne.
Fik skabt overblik
Én af virksomhedens direktører, Bøje S. Kjær, fortæller, at med den gratis rådgivning, som indgår i VidensPasset, slap man for alt det administrative og blev gjort opmærksomme på muligheder for nye perspektiver for forretningen.
- Der er jo hundredvis af ordninger i Danmark, og en mindre virksomhed som vores kan slet ikke overkomme at sætte sig ind i dem. Derfor er det en kæmpe hjælp, at vi har nogle mennesker hos STARTVÆKST Holstebro, der screener og kender til støttemulighederne, forklarer Bøje S. Kjær og føjer til:
- Her er mere end rigeligt at lave. Vi var dog spændte på, om opgaverne var relevante og interessante nok for Britta. Vi ville normalt aldrig søge efter en fysiker – nok nærmere en tekniker eller maskiningeniør, som vi er vant til.
Til gavn for alle
Imidlertid kom ansættelsen både firmaet og akademikeren til gavn. Ifølge direktøren gik hun som det første i gang med at tage fat på ”projekter i skuffen”, som virksomheden ikke havde tid og ressourcer til lige nu. Siden har hun især arbejdet med at dokumentere energibesparelsen ved at bruge firmaets specialudviklede kuglelejer i industrien.
- Britta tilfører virksomheden noget fagligt og teoretisk, så vi kommer et spadestik dybere ned. Og det overbeviser kunderne om kvaliteten af vores produkt. Og så kan hun bedre tale det sprog, de bruger hos eksempelvis Grundfos, som stiller store krav til dokumentation hos sine leverandører, siger Bøje S. Kjær.
Det er vigtigt at gøre sig klar, at en akademiker ikke er en ekstra mand i produktionen. Han eller hun medvirker ofte til at skabe overblik i virksomheden, igangsætte og drive innovationsprocesser med fokus på optimering, struktur og skabe ny viden til firmaets forretningsudvikling. Kort sagt give virksomhedsledelsen information til nye strategier, der skal til for at sætte gang i væksten.
(Kilde: Holstebro Kommune)
Fototekst: Lang holdbarhed og mindre friktion i kuglelejerne fra CeramicSpeed er noget af det, cand.scient i teknisk fysik, Britta Johansen, går i dybden med at påvise effekten af.
(Foto: Holstebro Kommune)
28 november
Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop: Læs mere...
26 oktober
Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser Læs mere...