Få gratis rådgivning om finansiering og likviditet

For en del mindre og mellemstore virksomheder kan det være vanskeligt at sikre sig den nødvendige finansiering og likviditet til vækst og eksport. Ikke mindst kan det være besværligt at få ”skruet” virksomhedens informationer rigtigt sammen, i forhold til de muligheder der kan være, både med hensyn til såvel pengeinstitut som offentlige fonde.

Erhvervskonsulent Mikael Oddershede, Holstebro Kommune samt vækstkonsulent Peter Pasgaard, Startvækst Holstebro, fortæller, at det ofte er én af de udfordringer, de bliver stillet overfor, når de taler med virksomheder omkring vækst.
- Der går næppe mere end fem minutter i samtalen, før emnet er drejet ind på finansiering og likviditet. Vi har flere gange set, at virksomheder ganske enkelt har måttet sige nej til eksportordrer, fordi de ikke kan få finansieret produktionen. Det er ærgerligt, og et problem vi ofte kan hjælpe med, siger de to.

FinansieringsPas
Løsningen kan være et såkaldt FinansieringsPas fra Startvækst Holstebro. En ordning der tilbyder lokale virksomheder i kommunen et finansieringstjek på op til 10 timers gratis rådgivning udført af en lokal revisor. Via rådgivningen sikrer virksomheden et stærkt oplæg at tage med i banken, Vækstfonden, Eksport Kredit fonden eller til anden finansieringskilde.
- Vi ser jævnligt, at virksomhederne og bankerne eller andre finansieringskilder taler forskelligt sprog. Det kan medføre, at virksomheden ikke sikrer sig de optimale muligheder i forbindelse med vækst. Ved at koble virksomhedens finansiering og kapital sammen med de rigtige kreditkilder og mennesker, skaber vi større muligheder for virksomhederne for at kunne vokse, siger Mikael Oddershede og Peter Pasgaard.

Fortrolighedsaftale
De understreger, at ved at sikre sig kvalificeret rådgivning skabes større muligheder for, at virksomheden kan fortælle sin historie på den korrekte måde. Først og fremmest vil det sige i forhold til et pengeinstitut, der ofte skal give sin godkendelse for at virksomheden kan komme videre med sin ansøgning om finansiering via offentlige fonde. I øvrigt kan det også være en stor hjælp for netop virksomhederne mod vest. Forklaringen er ifølge de to, at når der skal laves budgetter o.s.v., så spiller postnummeret en rolle i det regneark, hvor budgetterne gennemføres.
Ordningen med FinansieringsPas har vist et udækket behov. Mange er interesserede i at være med i ordningen. Men det kan ifølge Mikael Oddershede og Peter Pasgaard fortsat være vanskeligt at tale med en del virksomheder omkring netop finansiering, likviditet og kapital.
- Mange betragter det som noget meget personligt. Men det kan de fortsat gøre i forhold til FinansieringsPas. For vi behandler naturligvis alle informationerne som fortrolige og er underlagt en fortrolighedsaftale. Så det bør ikke få virksomhederne til at holde sig tilbage, siger de to.
Du kan læse mere om mulighederne for FinansieringsPas på:
http://www.startvaekst-holstebro.dk/virksomhed/holstebro-finansieringspas/

 

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links