Seniorklubben sørger for, vi kan læse om foreningens historie

Holstebro Industri Haandvaerkerforening 01 15 November 2012

 

Et større historisk materiale er nu kommet ud af skabene i laugssalen hos Holstebro Industri- & Håndværkerforening (HIH). Det er foreningens Seniorklub, der har fejet støvet af gamle protokoller, tidsskrifter, udklip og fotos – og bearbejdet dem til HIH´s hjemmeside. Her kan du finde en mængde historisk materiale under ”Om HIH” og dernæst ”Det Historiske Hjørne”.

Formanden for Seniorklubben, fhv. ingeniør Lars Grue, har stået i spidsen for det store arbejde, det reelt er at få styr på den gamle historie.
- På et bestyrelsesmøde i Seniorklubben kom vi for længe siden til at tale om de mange materialer, som skabene i laugssalen i Danmarksgade var stoppet med. Mere og mere opstod ideen, at vi skulle rydde op og dermed også grave os ned i alt materialet. Vi kunne forholdsvist hurtigt kassere nogle af tingene – eksempelvis lysestager, askebægre og deslige. Undervejs kom vi også til de gamle protokoller helt tilbage fra 1871 og til i dag. Vi besluttede, at vi med disse protokoller i hånden burde kunne finde ud af, hvordan bestyrelserne har været sammensat i alle årene. Og altså dermed rekonstruere bestyrelserne. Et godt udgangspunkt var det jubilæumsskrift, der blev lavet ved HIH´s 75 års jubilæum, fortæller Lars Grue.

Udklip fra medierne
Med de i starten håndskrevne protokoller og referater fra generalforsamlingerne kunne seniormedlemmerne så finde frem til, hvem der var valgt i bestyrelserne – og konstitueringerne derefter.
På samme måde gennemgik man protokollerne minutiøst for at finde frem til æresmedlemmerne. Blandt dem i øvrigt netop Lars Grue.

Der dukkede også udklip fra dagblade op. Der lå fotografier af de forskellige bestyrelser. Der var fortællinger om dengang, HIH stod i spidsen for at få bygget Teknisk Skole i Holstebro – et initiativ, som var kæmpestort i sin tid. Der var i det hele taget så mange informationer, som blev scannet ind, så de elektronisk kunne placeres på bl.a. HIH´s hjemmeside.


Ud over bestyrelserne i forskellige tidsperioder, jubilæumsskrift ved 75 året og et omfattende avismateriale fra 125 års jubilæet, så er der på Det Historiske Hjørne også fortællinger om generalforsamlinger i ældre tid og en omtale af et Ph.d projekt, som i øjeblikket er under udarbejdelse. Og endelig er der link til Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro.

Og det er en god idé. For Lars Grue fortæller, at man nu overvejer at overdrage de gamle protokoller til Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro. I kombination med hjemmesiden er Holstebro Industri- & Håndværkerforenings historie - før og nu – sikret for eftertiden.

 • 01 - Accuratech

  25 februar

  Partnerskab giver ny vækst hos softwarevirksomhed   Læs mere...

 • 02 - Sevel Bageri

  23 december

  Arbejder nærmest i døgndrift...   Læs mere...

 • 03 - Bestyrelsens beretning 2020

  3 december

  Generalforsamlingen 2020 blev aflyst på grund af Coronapandemien og restriktioner om forsamlinger   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVDanmarksgade 18

Danmarksgade 18

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links