Vækst syv år i træk

Firmaet Grafical.dk i Holstebro var heldig med, at den allerede solgte håndsprit og værnemidler over nettet, da corona brød ud i starten af 2020, og omsætningen fik hurtigt et ordentligt boost. Nu er salget af corona-varerne stilnet lidt af, men epidemien har gjort, at mange nye kunder har lært firmaet at kende, og væksten fortsætter – i 2022 kommer der endnu flere varer på hjemmesiden end de nuværende 50.000, og der ansættes flere medarbejdere.

Fire priser for vækst og nummer fem på vej: Corona har givet boost i kundetallet hos vestjysk webbutik.

Samarbejde mellem firmaer giver resultat – Grafical.dk i Holstebro sælger varer via hjemmeside udviklet af webbureau i byen og leveret fra lagre i byen. 

Hvis danskere leder efter kontorartikler eller hobbyartikler på nettet, så vil webshoppen Grafical.dk tit stå øverst i deres søgeresultat. Firmaet i Holstebro har opbygget en hjemmeside med 50.000 varenumre, og nu er der endnu flere ting på vej ind i sortimentet i 2022. Dagbladet Børsen har netop for fjerde gang tildelt Grafical.dk en gazellepris for stor vækst i regnskabet. Firmaets bruttofortjeneste er vokset uafbrudt siden 2014.

Corona har givet Grafical.dk et ekstra boost. Firmaet var heldigt med at have håndsprit og værnemidler på hjemmesiden før epidemien, og nye kunder strømmede til allerede fra starten af 2020.

- Det gav også ekstra salg, at mange kontoransatte blev sendt hjem at arbejde. Pludselig skulle der købes printere, printerpatroner, skriveredskaber og mange andre ting til hjemmekontorerne, fortæller direktør og ejer Carsten Lindhardsen.

Epidemien har gjort, at mange har lært firmaet at kende og nu også køber andre varer, så væksten fortsætter. Regnskabet for 2021 er endnu ikke afsluttet, men stigningen i bruttofortjenesten er fortsat, så Grafical.dk står til den femte vækstpris fra dagbladet Børsen

Antallet af medarbejdere vokser også, og lige nu er der 13 ansatte i kundeservice, marketing og regnskab på kontoret i erhvervscentret Nupark Holstebro. Oveni kommer, at salget skaber arbejde og omsætning på syv lagre, der står for leveringen af varer til kunder.

To af de mest benyttede lagre ligger i Holstebro hos hobbyleverandøren Creativ Company og papirvirksomheden Antalis. Desuden har Grafical.dk et tæt samarbejde med webbureauet MCB i Holstebro, der står for driften af firmaets hjemmeside.

Grafical.dk fylder 25 år i år og solgte i begyndelsen hovedsagelig tryksager til kunderne på gammeldags vis blandt andet via telefonhandel. Men så kom finanskrisen, og den førte til en omlægning, hvor der kom hobbyartikler i sortimentet. Samtidig oprettede virksomheden en webshop som en af de allerførste i branchen.

Revisoruddannede Carsten Lindhardsen glæder sig over, at tusindvis af kunder kender firmaet og webshoppen. Men ellers gør virksomheden ikke så meget opmærksom på sig selv og er lidt anonym.

- Men vi er da stolte af, at dagbladet Børsen kårer os blandt landets hurtigst voksende virksomheder, siger Carsten Lindhardsen.

Grafical.dk hentede i 2020 et resultat før skat på knap 3,9 millioner kr.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos:
Marketingmedarbejder Benjamin Thomas Alkærsig Christensen, Grafical.dk, tlf. 9740 7644, mobil 2713 6596, bc@grafical.dk

 

Diverse links
Grafical.dk

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links