Kunder strømmer til forstørret butik

Udvikling i vestjysk H&M-forretning viser, at fysiske butikker stadig har relevans:
Nu behøver Nadja ikke tage hjem til Aarhus.

22-årige Nadja Andersen flyttede fra Aarhus til Vestjylland uden at have job, da hendes kæreste skulle begynde på Fiskeriskolen i Thyborøn. Redningen kom, da H&M i Holstebro i sommer foretog en stor udvidelse og skulle bruge flere medarbejdere – derved kunne Nadja Andersen fortsætte i den kæde, hun havde forladt i Aarhus.

Butikken i Holstebro viser, at i en tid med mere online-handel har fysiske butikker stadig en fremtid, og siden udvidelsen er der ansat 26 nye til at betjene kunderne i ikke mindst en ny boligafdeling, der er Midt- og Vestjyllands første inden for kæden. 

H&M i Holstebro har ansat 26 flere, efter forretningen udvidede pladsen med 50 %, og som den første midt- og vestjyske butik i kæden nu sælger boligudstyr.

H&M i Holstebro er den første fuldt udbyggede butik i den midt- og vestjyske del af H&M-koncernen med nu også en boligafdeling. Det har givet banko. Forretningen udvidede medarbejderstaben ved en stor udvidelse i forsommeren, men det har slet ikke slået til. Siden udvidelsen er der ansat ikke færre end 26 yderligere nye medarbejdere. Dermed er staben på kort tid mere end fordoblet til knap 60.

Forretningens areal er vokset med 50 %. Det har ud over boligudstyr også som noget nyt givet plads til herretøj og til H&M’s ungdomslinje.

Butikschef Britta Skov Jakobsen fortæller, at kunderne har taget bedre mod den nye forretning end ventet. Det viser, at fysiske butikker kan udvikle sig i tid, hvor der er megen fokus på online-shopping.

- Mange kunder har efterspurgt, at vi fik ikke mindst boligudstyr ind. Jeg håber, at vi trækker kunder til byen, og at det smitter af på andre forretninger i Holstebro, siger Britta Skov Jakobsen.

H&M-butikken ligger i Nørreport Centret for enden af den lange gågade i Holstebro. Det er placering, som salgsassistent Nadja Andersen genkender og sætter pris på. Hun har tidligere arbejdet i H&M i forretningscentret Bruuns Galleri i Aarhus, der også støder op til et forretningsstrøg. Det er noget andet end at tage i et butikscenter langt uden for byen på en mark.

Nadja Andersen er sammen med sin kæreste flyttet til Vestjylland. Her har de lejet 130 kvadratmeter hus for færre penge, end de gav for to små værelser i Aarhus. Ovenikøbet kan hun nu fortsætte i H&M-kæden, hvor hun sætter pris på virksomhedskulturen og en særlig ånd.

Det samme gør Britta Skov Jakobsen. Hun begyndte som hjælpepige i H&M for 30 år siden, mens hun gik på Sct. Jørgens Skole i Holstebro. Senere kom hun i lære i butikken og har også været store manager i både Skive og Herning. Nu er hun vendt hjem til Holstebro.

H&M-koncernen har i alt 5.000 butikker i 73 lande. Det giver også internationale muligheder. Louise Christensen fra butikken i Holstebro har været en tur i Australien for at deltage i forberedelsen af en ny butik.

- Vi har i øjeblikket to elever, og vi vil gerne holde på dem, når de er færdige. Enten i Holstebro eller i en anden butik i kæden. Der er mange udviklings- og uddannelsesmuligheder inden for H&M, fortæller Britta Skov Jakobsen.

Nadja Andersens kæreste skulle gå på Fiskeriskolen i Thyborøn, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var noget for ham med ugelange perioder på havet. Nu monterer han i stedet køkkener i Holstebro. Det unge par har ingen planer om at tage hjem til Aarhus.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos  

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links