Højen & Magic Fyrværkeri

Ynglende fugle stopper fyrværkeri ved millionbryllup: Nu håber fyrværker, at intet kommer i vejen for hans højsæson nytårsaften

For første gang i sin snart 25-årige karriere som fyrværker har Gunnar Knudsen fået afslag fra myndighederne på at afvikle et show. Det var til et stort anlagt bryllup på Sophienholm ved Bagsværd Sø nord for København. Årsag: Fyrværkeriet kunne forstyrre ynglende fugle.

Gunnar Knudsen er fast fyrværker både i Tivoli i København og i Legoland i Billund, og han afvikler op mod 120 shows om året, blandt andet hele 4 den kommende nytårsaften. Hensynet til de ynglende fugle er med til at gøre ham opmærksom på, at fyrværkeri også har en miljøvinkel, og der findes ikke længere plastic i hans fyrværkeriartikler, som han kalder de mest muligt grønne. Se pressemeddelelse nedenfor.

 

Nu fremstiller fyrværker også hundepropper: Kun ynglende fugle stopper vestjysk firma med krudt i.
Pip-pip – myndighederne forbød raketter ved stort bryllup på landsted – vestjysk fyrværker inviteret til tre internationale konkurrencer næste år.

Det var en privat fest til formentlig flere millioner kr. Gæsterne skulle også se et gigantisk fyrværkerishow, da de i eftersommeren i år samledes til bryllup på Sophienholm ved Bagsværd Sø nord for København. Men myndighederne stoppede Gunnar Knudsen fra Højen & Magic Fyrværkeri i Holstebro. Han måtte ikke forstyrre ynglende fugle i området.

Det er første gang, det er sket for fyrværkeren fra Holstebro. Han har leget med fyrværkeri i snart 50 år, siden han var 7 år gammel. De sidste 25 år har han afviklet op mod 120 shows årligt. Han tvivler på, at hans raketter nogen sinde har ramt en spurv, men på Sophienholm fløj fuglene i vejen.

Gunnar Knudsen er klar over, at miljøhensyn kan komme til at påvirke hans forretning. Men han bremser ikke op, tværtimod. Fyrværkeren har i år overtaget fabrikken Ago, der fremstiller hundepropper. Sidst i september var firmaet færdig med at fremstille 300.000 pakker, som nu er klar til salg til kunder, der vil sætte knald på nytårsaften.

Fyrværkeren og hans tre medarbejdere skal selv ud at rende nytårsaften. De har fire shows rundt om i landet. Det største i Tivoli i København, hvor Højen & Magic Fyrværkeri i flere år har stået for at farvelægge himlen hver lørdag og på andre tidspunkter.

- Vi kører fra Holstebro kl. 11 om formiddagen og er hjemme kl. 5 næste morgen. Det gør vi for at afvikle et show, der på en almindelig lørdag aften er på 8 minutter. Sådan er en fyrværkers hverdag, det meste er forberedelse, fortæller Gunnar Knudsen.

   Miljøpresset gør, at der i dag ikke er plast i firmaets fyrværkeriartikler. En række tungmetaller og andet skidt er også væk. Det har været forsøgt at sende raketter op med trykluft i stedet for krudt, men Gunnar Knudsen fortæller, at der så skal indbygges en elektrisk timer med et print, og det er ikke godt at smide den slags ude i naturen.

Højen & Magic Fyrværkeri anvender årligt 7 tons ”nettoeksplosiver”. Den hidtil største opgave var til The Tall Ships Races i Aalborg. Her blev der anvendt 3.000 kilo nettoeksplosiver i 4.000 stykker fyrværkeri antændt i løbet af 19 minutter. Det skete her som andre steder til musik med computerstyring og el-tænding.

Det vestjyske firma er inviteret til hele tre konkurrencer næste år i Tyskland, Polen og Spanien. Her får Gunnar Knudsen og hans medarbejdere træning og mulighed for at udvikle deres shows.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Fyrværker, direktør og indehaver Gunnar Knudsen, tlf. 97 43 27 00, info@hmfyr.dk

Link Højen & Magic Fyrværkeri 

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links