Holstebro Goes Germany

Tysk Flag (1)

Når man har en mindre eller mellemstor virksomhed, kan det være vanskeligt at få gang i en eksport. Dels har virksomheden måske ikke lige de medarbejdere, der skal yde eksportindsatsen. Eller også står man lidt uerfaren overfor et sådant eksportfremstød.

Det er baggrunden for, at Holstebro Kommune nu for tredje år i træk tilbyder de primært mindre og mellemstore virksomheder hjælp til at komme ind på eksportmarkedet – denne gang det tyske. At virksomhederne kan udnytte et uforløst eksportpotentiale. Det sker under titlen: Holstebro Goes Global. Ved dette års arrangement har kommunen også indbudt virksomhederne i nabokommunerne – Lemvig og Struer.

Flot resultat i Norge
Erhvervskonsulent Mikael Oddershede, Holstebro Kommune, fortæller om baggrunden, at kommunen for tre år siden fornemmede det uforløste potentiale hos mindre og mellemstore virksomheder. Det betød, at kommunen i de seneste to år har stået i spidsen for eksportfremstød til Norge. Et initiativ, der i øjeblikket evalueres på. Men Mikael Oddershede kan allerede nu afsløre, at det i hvert fald har givet en mereksport til Norge her fra området på 20 mio. kroner.

”Efter to år i Norge har vi ønsket at give flere og andre virksomheder og brancher muligheden for også at være med. Nemlig dem, der har et potentiale til det tyske marked. Det være sig såvel virksomheder som underleverandører og agenter”, fortæller Mikael Oddershede. 

Formøde i Nupark
Han fortæller videre, at der torsdag 19. juni vil blive afviklet et temamøde i Nupark om projektet. Der er tale om et bredt sammensat program, som du kan læse mere om på: /media/35534/Tema-moede-om-Tyskland.pdf.

”I forbindelse med initiativet vil vi besøge de virksomheder, som tilmelder sig eksportfremstødet. Vi vil her forsøge at hjælpe virksomhederne med at skabe den rigtige eksportprofil. Vi vil informere om, hvordan man kan fokusere på strategiske indsatsområder. Vi vil gøre virksomhederne opmærksomme på, at de skal være klar, hvis der pludselig dumper eksportordrer ind. Og vi skal endeligt og meget vigtigt også forsøge målrettet at sikre, at der er tale om en varig eksport, fortæller Mikael Oddershede.

Møde i Tyskland
I forbindelse med indsatsen arrangeres et tre-dages arrangement i Hamborg i uge 41. Her møder deltagerne en dansk virksomhed i området samt en række erhvervskyndige personer fra Tyskland. Her bliver der også muligheder for individuelle kontakter mellem danske og tyske virksomheder og/eller kompetente erhvervsfolk.

Et andet tiltag i projektet er, at man vil imødegå udfordringerne med sproget. Derfor bliver der på UCH arrangeret tysk sprogundervisning i august og september for de tilmeldte virksomheder. En sprogundervisning, der er tilpasset de virksomheder, som skal med – og erhvervslivet generelt.

”Vores forventninger er ret store til initiativet. I Norge blev det til pæne ordrer for mange. Ja, for en enkelt blev ordren en tredjedel af virksomhedens hele årsomsætning. Naturligvis kan vi ikke altid straks måle indsatsen – for det vil være rimeligt at se indsatsens succes over de kommende tre til fire år”, siger Mikael Oddershede.

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV



Laugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links