Specialist i entreprenørbranchen hopper i vækstens superliga

Entreprenører kan spare asfalt eller beton, hvis underlaget for eksempelvis en vej eller en plads på forhånd er finreguleret med stor nøjagtighed. Det har skabt vækst for en underleverandør og specialist i entreprenør-branchen, der præcisionsafretter med en grader fyldt med højteknologisk udstyr.

De milliondyre gradere hos Holstebro Grader Service i Vemb kan ikke arbejde i frost og sne, og derfor supplerer firmaet med et andet speciale, nemlig byggeri af støjvolde, for eksempel ved skydebaner. 

Med ultralyd, laser, gps og 3D-billeder i milliondyre maskiner finregulerer Holstebro Grader Service veje, plad-ser og andre områder før udlægning af asfalt. Ny teknologi gør, at det nu også kan gøres virtuelt. 

Mange entreprenører sender i sidste fase af et projekt deres veje, pladser og byggerier til specialist.
Derfor er Holstebro Grader Service i Vemb vest for Holstebro steppet op i vækstens superliga.
Med teknologisk avancerede maskiner og udstyr finregulerer firmaet underlaget lige før for eksempel udlæg-ning af asfalt eller beton.

Virksomheden er underleverandør til op mod 100 entreprenørfirmaer rundt om i Jylland. Den har hidtil levet en ukendt tilværelse i offentligheden. Men nu har dagbladet Børsen tildelt Holstebro Grader Service en gazelle-pris for i fire år at have haft positiv vækst. Bruttofortjenesten er mere end fordoblet.

Grundlaget for yderligere fremgang er på plads. Holstebro Grader Service har nu investeret i nyt gps-udstyr til sine maskiner. Med det kan afretningen foregår virtuelt. Maskinen kan med digitale kortoplysninger styre efter toppen af en kantsten, inden kantstenen er sat på plads!

Førerhuset i den såkaldte grader er fyldt af udstyr. Også ultralyd og laser og skærme i 2D og 3D.
En ny maskine koster op mod 2 millioner kr.

Graderen er i dag nærmest selvkørende.
Hvis føreren skulle slingre en anelse, så kompenserer skovlbladet foran.

- Efterhånden skal vi næsten kun køre frem og tilbage, mens udstyret klarer resten, siger direktør Jan Kristensen.

Han har dog ved nogle mere manuelle opgaver brug for medarbejdere, der på forhånd kan danne sig et billede af en plads. Hvordan afretningen skal være, så vand eksempelvis siver den rette vej.

De helt store entreprenørfirmaer har deres egne gradere til afretning af underlag. Holstebro Grader Services kundekreds består af mellemstore og mindre entreprenørfirmaer. Firmaet har blandt andet mange ordrer i Esbjerg-Varde-området og har været involveret i anlægsopgaver i Billund Lufthavn.

Indehaver Jan Kristensen oprettede firmaet for 20 år siden som en niche sammen med den entreprenør, som han dengang arbejdede hos. For tre år siden overtog han de sidste anparter fra sin kompagnon, og nu er det fuldtidsbeskæftigelse for ham og hans medarbejdere. Undtagen i sne og frost, hvor graderen ikke kan fin-regulere hård jord.

- Til gengæld har vi mere end travlt 10 måneder af året. Tit kommer asfaltmaskinen dagen efter, og så skal vi bare blive færdige, fortæller Jan Kristensen.

Han har i de seneste år suppleret med byggeri af støjvolde.
I over to år har firmaet arbejdet ved en skydebane i udkanten af Holstebro.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos  

 • Direktør Jan Kristensen, Holstebro Grader Service, tlf. 9748 1204 og 2031 4204, jan@hg-s.dk

Eller læs mere på Holstebro Grader Service

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Skave Nedbrydning

  28 november

  Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

 • SteelXperts

  26 oktober

  Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links