Holstebro springer i top-10 over byer, hvor flest køber huse

Horsens har i tre år været det postnummer i Danmark, hvor der handles flest huse, men nu er Holstebro også kommet på top-10 listen over de byer, hvor der købes flest villaer og rækkehuse. Den nye Holstebro-Motorvejen er formentlig en stærkt medvirkende årsag, mener kommunikationsdirektør på ”Boligsiden.dk”, der drives af Danmarks ejendomsmæglere.

Når antallet af købte huse sættes i forhold til antallet af huse i postnummeret, så rykker Holstebro på ottendepladsen – næsten 6 % af villaer og rækkehuse i byen har fået ny ejer i 2018. 

Analyse viser, at motorvej giver større spredning i, hvor folk bosætter sig, og det gavner nu Holstebro, mener kommunikationsdirektør på ”Boligsiden.dk”

I 2018 købte 455 familier et hus i Holstebro. Dermed hopper byen ind på top-10 over de postnumre i Danmark, hvor der købes flest villaer og rækkehuse.

Horsens ligger i toppen efterfulgt af Silkeborg og Roskilde. Holstebro har blandt andet overhalet Greve og Svendborg på vej ind på top-10. Siden 2012 er antallet af købte huse steget med 44 % i Holstebro.

Opgørelsen er foretaget af ejendomsmæglerne fælles hjemmeside, ”Boligsiden.dk”. Ved at tælle sammen pr. postnummer kan de mellemstore byer sammenlignes. Derved undgås det, at København og Aarhus løber med hele opmærksomheden. De store byer er opdelt i flere postnumre, og derfor fordeles deres handler ud i mindre portioner.

Kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra ”Boligsiden.dk” tror, at Holstebros spring ind i top-10 kan hænge sammen med, at motorvejen til Holstebro åbnede i fjor. Det begrunder hun med analyser, som ”Boligsiden.dk” har foretaget.

- Etableringen af den nye motorvej kan være med til, at flere huskøbere har kigget i retningen mod Holstebro, siger Birgit Daetz.

- En motorvej får ikke flyttet en boligkøber fra København til Vestjylland, men den kan betyde, at de boligkøbere, der i forvejen er på boligjagt i et bestemt område af landet, udvider deres søgeområde. Det vil i sidste ende betyde en større spredning i de områder, hvor man bosætter sig, siger Birgit Daetz.

Hun tilføjer, at den nye motorvej er et af flere elementer, der kan få dagligdagen til at hænge sammen for en travl børnefamilie.

- Det er uden tvivl vigtigt for mange at planlægge et huskøb i en tidsmæssig fornuftig afstand fra arbejdspladsen, og her har Holstebro en rigtig god geografisk placering, siger Birgit Daetz.

Holstebro ligger som nummer 10 på listen fra ”Boligsiden.dk”. Men i flere af postnumrene på top-10 er byerne større, og der findes flere huse i dem. Hvis antal købte villaer og rækkehuse sættes i forhold til, hvor mange huse der findes i postnummeret, så hopper Holstebro videre til en placering som nummer 8. Så rykker byen også forbi blandt andre Næstved.

Lige nu er der 343 villaer og rækkehuse til salg i 7500 Holstebro på ”Boligsiden.dk”. Det svarer med den nuværende fart til, hvad der sælges i løbet af bare ni måneder.

  

Yderligere oplysninger kan indhentes hos  

 • Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden.dk, tlf. 70274999, mobil 21210284, bcd@boligsiden.dk

 

 Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 01 - Bestyrelsens beretning 2021

  13 oktober

  Beretningen fra generalforsamlingen i Holstebro Industri- & Håndværkerforening 2021   Læs mere...

 • 02 - Mekka for elbiler ved Grundfos og i Holstebro

  15 september

  Stor operatør investerer millioner   Læs mere...

 • 03 - Webshop giver vestjysk planteskole gigantisk turn-around

  1 september

  Vestjysk planteskole køber stort lager på Sjælland til vildt voksende netbutik – og vil også udvide hjemmebanen   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVDanmarksgade 18

Danmarksgade 18

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links