Vestjysk entreprenørfirma bygger en bro om måneden...

Teknisk udfordrende opgaver er blevet en betydningsfuld niche for en familie-virksomhed i byggebranchen, der har samlet ekspertise.

Hvis Storebæltsbroen en dag skal gennemgå en total renovering, så bliver det måske for stor en entreprise – og så alligevel! Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S i Holstebro har netop budt på en gennemgribende istandsættelse af den gamle Lillebæltsbro og var tæt på at få opgaven. I de sidste fem år har virksomheden bygget eller renoveret flere end 50 broer i alle ender af Danmark.

Kaj Bech A/S har udviklet sig til den vestjyske brobygger - både over vand, jernbaner, veje og andre steder. En af de større opgaver lige nu er to broer ved banegården i Viborg til en pris på op mod 50 millioner kr. Virksomheden er også i gang med et par broer i Albertslund og flere andre steder.

Nogle af de seneste afleveringer er i Aabenraa, Ribe, Skive, Grenaa, Varde og Vejle. Kaj Bech A/S har også opført ni broer på den nye motorvej til Holstebro.

Brobygningen er taget til. Gennem de sidste fem år har Kaj Bech A/S opført eller renovereret i snit én bro om måneden.

Mange af broerne bygges i beton. Men Kaj Bech A/S har også et samarbejde med et hollandsk firma om at levere træbroer, der bruges til blandt andet cykel- og gangstier.

Direktør og ejer af firmaet Anders Bech siger, at der i hvert fald tidligere ikke har været så mange virksomheder, som har turdet give sig i kast med broer. Virksomheden i Holstebro har gennem årene opbygget ekspertise og kompetencer. Anders Bech er søn af firmaets grundlægger og kom hjem efter at have arbejdet med broer i andre virksomheder og også i udlandet.

Kaj Bech A/S beskæftiger omkring 185 personer og udfører i øjeblikket også flere store anlægsopgaver inden for mejeribranchen. Det er udvidelser af Arlas flødeostfabrikation i Holstebro og af fremstillingen af mozzarella i Rødkærsbro. Entreprenørfirmaet har ligesom med broerne udviklet specialkompetencer inden for byggerier til fødevareerhvervet.

Virksomheden har de sidste år investeret betydelige beløb i maskiner og andet udstyr. Det giver grundlag for at løfte omsætningen - og dermed blandt andet opføre eller istandsætte endnu flere broer.

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links