Vestjysk entreprenørfirma bygger en bro om måneden...

Teknisk udfordrende opgaver er blevet en betydningsfuld niche for en familie-virksomhed i byggebranchen, der har samlet ekspertise.

Hvis Storebæltsbroen en dag skal gennemgå en total renovering, så bliver det måske for stor en entreprise – og så alligevel! Entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S i Holstebro har netop budt på en gennemgribende istandsættelse af den gamle Lillebæltsbro og var tæt på at få opgaven. I de sidste fem år har virksomheden bygget eller renoveret flere end 50 broer i alle ender af Danmark.

Kaj Bech A/S har udviklet sig til den vestjyske brobygger - både over vand, jernbaner, veje og andre steder. En af de større opgaver lige nu er to broer ved banegården i Viborg til en pris på op mod 50 millioner kr. Virksomheden er også i gang med et par broer i Albertslund og flere andre steder.

Nogle af de seneste afleveringer er i Aabenraa, Ribe, Skive, Grenaa, Varde og Vejle. Kaj Bech A/S har også opført ni broer på den nye motorvej til Holstebro.

Brobygningen er taget til. Gennem de sidste fem år har Kaj Bech A/S opført eller renovereret i snit én bro om måneden.

Mange af broerne bygges i beton. Men Kaj Bech A/S har også et samarbejde med et hollandsk firma om at levere træbroer, der bruges til blandt andet cykel- og gangstier.

Direktør og ejer af firmaet Anders Bech siger, at der i hvert fald tidligere ikke har været så mange virksomheder, som har turdet give sig i kast med broer. Virksomheden i Holstebro har gennem årene opbygget ekspertise og kompetencer. Anders Bech er søn af firmaets grundlægger og kom hjem efter at have arbejdet med broer i andre virksomheder og også i udlandet.

Kaj Bech A/S beskæftiger omkring 185 personer og udfører i øjeblikket også flere store anlægsopgaver inden for mejeribranchen. Det er udvidelser af Arlas flødeostfabrikation i Holstebro og af fremstillingen af mozzarella i Rødkærsbro. Entreprenørfirmaet har ligesom med broerne udviklet specialkompetencer inden for byggerier til fødevareerhvervet.

Virksomheden har de sidste år investeret betydelige beløb i maskiner og andet udstyr. Det giver grundlag for at løfte omsætningen - og dermed blandt andet opføre eller istandsætte endnu flere broer.

 • 01 - Accuratech

  25 februar

  Partnerskab giver ny vækst hos softwarevirksomhed   Læs mere...

 • 02 - Sevel Bageri

  23 december

  Arbejder nærmest i døgndrift...   Læs mere...

 • 03 - Bestyrelsens beretning 2020

  3 december

  Generalforsamlingen 2020 blev aflyst på grund af Coronapandemien og restriktioner om forsamlinger   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVDanmarksgade 18

Danmarksgade 18

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links