Mekka for elbiler ved Grundfos og i Holstebro

Fabrik og by topper med hver over 30 offentlige ladeudtag fra operatøren Clever.

De ansatte på Grundfos i Bjerringbro har særdeles gode muligheder for at få opladet deres elbil, og det samme har borgere og gæster i Holstebro. De to områder er de steder i Midt- og Vestjylland, som har flest offentlige ladepladser fra en af Danmarks førende og stærkt voksende ladeoperatører – Clever.

På fire parkeringspladser i Holstebro er der hvert sted nu mulighed for at oplade otte biler ad gangen med strøm fra Clever. Også den store ladeoperatør E.ON byder sig til i Holstebro med samlet 16 offentlige ladeudtag. Pressemeddelelse nedenfor og vedhæftet.

Grundfos og Holstebro fører an med mange ladestandere til elbiler.

Parkeringspladser i Bjerringbro og i Holstebro by er de steder i Midt- og Vestjylland, som har flest offentlige ladepladser fra Clever – overgår langt Aalborg og Vejle.

Gæster og borgere i Holstebro behøver ikke køre langt for at få opladet deres elbil. De risikerer heller ikke kø, når de skal tanke strøm. To af de største ladeoperatører har nu installeret samlet 50 offentlige ladeudtag i byen.

Senest har ladeoperatøren Clever opsat ladestandere fire forskellige steder i byen med plads til i alt 32 biler. Dermed fører Holstebro an sammen med pumpefabrikken Grundfos. På parkeringspladser ved virksomheden og andre steder i Bjerringbro har Clever også opsat over 30 ladestandere. Dermed er Holstebro og Bjerringbro de bedst dækkede områder i Midt- og Vestjylland. De har også langt flere offentlige standere fra Clever end for eksempel Aalborg, Silkeborg, Vejle og Kolding.

En anden af landets førende ladeoperatører er E.ON, og det selskab har ladestandere fire steder i Holstebro. Samlet er der her plads til 16 biler ad gangen.

Antallet af elbiler og opladelige hybridbiler vokser. I august i år var hver femte nyindregistrerede bil en elbil. Sammen med opladelige hybridbiler udgør de nu 40 % af salget, og det er ny dansk rekord. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

Ladeoperatøren Clever mener, at ladestanderne skal komme før elbilerne. Ejerne af selskabet har indskudt en kvart milliard kroner, så der kan investeres massivt i offentlige ladepunkter.

- Holstebro Kommune har grebet udviklingen, siger kommunikationschef Henrik Skyggebjerg fra Clever. Kommunen har sendt klare signaler til omverdenen om, at der er brug for offentlig opladning til gæster og til de borgere, der ikke kan lade hjemme.

Henrik Skyggebjerg siger, at hvis Danmark skal nå op på 1 million eldrevne biler i år 2030, så vil der i Holstebro Kommune til den tid være omkring 11.000 elbiler. De fleste skal lades hjemme.

- I Holstebro har 82 % af bilerne mulighed for at parkere deres bil på deres egen grund og kan få deres egen ladeboks. Men resten af borgerne og byens gæster vil være afhængige af offentlige ladepunkter, siger Henrik Skyggebjerg.

Kommunikationschef Vibeke Agerdal Kristiansen fra E.ON mener, at Holstebro foreløbig er ok dækket med offentlige ladepunkter. Udbygning vil ske i takt med markedet og efterspørgslen, siger hun.

Clever har på landsplan mere end 2200 åbne, offentlige ladepunkter.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos:
Head of Communications & Public Affairs Henrik Skyggebjerg, Clever, mobil 6016 9714, tlf. 8230 30 30, hs@clever.dk
Head of PR & Public Affairs Vibeke Agerdal Kristiansen, mobil 3038 6164, vibeke.agerdal@eon.dk

Diverse links
Salg af elbiler i voldsom stigning
Om Clever
Om E.ON

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 01 - Bestyrelsens beretning 2021

  13 oktober

  Beretningen fra generalforsamlingen i Holstebro Industri- & Håndværkerforening 2021   Læs mere...

 • 02 - Mekka for elbiler ved Grundfos og i Holstebro

  15 september

  Stor operatør investerer millioner   Læs mere...

 • 03 - Webshop giver vestjysk planteskole gigantisk turn-around

  1 september

  Vestjysk planteskole køber stort lager på Sjælland til vildt voksende netbutik – og vil også udvide hjemmebanen   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVDanmarksgade 18

Danmarksgade 18

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links