Nicolaisen & Larsen kan levere maskiner til stort set ethvert formål

De fleste af os kender de mange gule entreprenørmaskiner, der står i rad og række ud mod hovedgaden hos Nicolaisen & Larsen A/S i Ulfborg. Ofte bliver de skiftet ud i takt med, de bliver leveret til kunderne. Dem er der mange af. Det gælder såvel inden for industri, håndværk og erhvervslivet generelt som i landbruget. Virksomhedens maskiner har således i de seneste år været blandt de mest solgte i Danmark.
Trods almindelig jysk beskedenhed, så må Nicolaisen & Larsen A/S betragtes som en succes. I flere end 50 år har virksomheden fokuseret på de bedste produkter uden at gå på kompromis med kvalitet og service. Det samme gælder et landsdækkende og omfattende servicenet, der sikrer kunderne mod kostbare driftsstop, hvis uheldet er ude.


Starten var allerede i 1950´erne, hvor Andreas Nicolaisen og Herluf Larsen i deres fritid opkøbte gamle biler, som de satte i stand og solgte. Efterhånden kom der stadig flere traktorer og entreprenørmaskiner til, og virksomheden stiftes som et familieejet aktieselskab med base i Ulfborg.

Eneforhandling af JCB

IMG 1105 Justeret

Det helt store spring kom i 1975, da Nicolaisen & Larsen blev eneforhandler af én af verdens førende producenter af entreprenørmateriel, JCB. JCB er med sine godt 6.000 medarbejdere verdens tredje største producent af entreprenørmateriel med 14 fabrikker i fire kontinenter. Ulfborg-virksomheden kan vælge mellem JCB´s over 300 modeller til stort set enhver opgave inden for entreprenør-landbrugs-og industrifagene. Hertil kommer 51 modeller inden for pladevibratorer til store valsetog. Seneste skud i udvalget er Landpower til primært landbruget.


Medejer og administrerende direktør, Mads Pedersen, fortæller, at virksomheden bruger mange ressourcer på at investere i ny teknologi, servicefaciliteter og uddannelse af medarbejderne.


- Vi har i dag entreprenørmateriel til stort set enhver opgave, lille som stor. I øvrigt varierer modelprogrammet fra den mindste mikrograver på 800 kg til gravemaskiner på 46 ton. Gummihjulslæsserne er fra 2-22 ton og endelig løfter vore teleskoplæssere fra 4 til 36 meter. Senest har vi fået forhandlingen af MAGNI, en op til 36 meter rotor-teleskoplæsser, der kan dreje kontinuerligt 360 grader. Og stadigvæk er det med JCB´s meget økonomiske og servicevenlige Dieselmax motor. Med det udvalg føler vi, at dække stort set hele det brede spekter af maskiner, der efterspørges her i landet, siger Mads Pedersen.

Omfattende servicenet
Gennem årene har virksomheden været meget trofast overfor netop JCB og holdt sig til det produkt med de fornyelser, der er sket undervejs. Eksempelvis omkring miljøkrav, der til stadighed strammes, men hvor JCB er mere end på forkant med kravene.


- Vi har også opbygget et omfattende landsdækkende servicenet. For vore kunder er det vigtigt, at de ikke risikerer landvarige og kostbare driftsstop, hvis uheldet er ude. I dag har vi 18 servicevogne fordelt over hele landet bemandet med veluddannede montører, der hurtigt kan rykke ud – samt generelt sørge for de naturlige serviceeftersyn, siger Mads Pedersen.


I øvrigt er maskinerne i dag monteret med et GPS baseret overvågningssystem. Systemet har to formål. Det kan benyttes til at overvåge en række driftsfunktioner og servicebehov på maskinerne. Men måske endnu vigtigere sikrer systemet effektivt mod tyveri af maskinerne. Netop tyveri har gennem mange år været et meget stort problem i branchen. At det er effektivt viser et eksempel fra 2012 og 2014 hvor et par litauiske tyve stak af med JCB-maskiner. Via overvågningssystemet kunne politiet guides direkte hen til lastbilen med de stjålne maskiner.


Eksport af brugte maskiner
Gennem mange år har Ulfborg-virksomheden haft en væsentlig eksport til en række lande som eksempelvis Sverige, Holland, Tyskland, Rumænien, Baltikum, Ungarn, Grækenland og såmænd også producentlandet England. Hidtil har der også været en god eksport til Polen, der dog på grund af urolighederne i Ukraine er gået næsten i stå.


Ud over hovedafdelingen i Ulfborg har virksomheden afdelinger i Vissenbjerg og i Benløse. Når det gælder Landpower har virksomheden forhandlere flere steder i landet. Der er også servicecentre flere steder i landet.
Logistisk er blandt fokusområderne. Eksempelvis sendes de nye maskiner på vej til Danmark direkte til den afdeling, hvor der er størst chance for maskinerne kan sælges.


Nævnes skal også, at Nicolaisen og Larsen A/S har eget finansieringsselskab - JCB Finans – i tæt samarbejde med Nordea. En ordning, der har sikret en del kunder finansiering af nye maskiner i en tid, hvor krisen har nedjusteret kreditværdigheden generelt.


- Byggebranchen har virkelig været ramt af nedskæringer og krise. Det er de stadig, og vi ved ikke, om det retter sig lidt i det kommende år – eller om det kan blive endnu værre. Det mener jo i hvert fald nogle eksperter. Men generelt er markedet for entreprenør- og landbrugsmateriel stabiliseret og svagt stigende. Desværre er der stadig nogle af vore kunder, der ikke tjener for meget. Om de meget store kommende anlægsopgaver i de førstkommende år vil ændre på det, er endnu for usikkert at sige. Vi farer under alle omstændigheder med lempe, så firmaet også er her de næste 50 år, siger Mads Pedersen, der i dag beskæftiger 64 medarbejdere i virksomheden – men har så travlt, at de godt kunne bruge flere.

Kopi Af Landsskuet Herning Dancing Diggers 2010 074 

Fakta:

I 1950èrne: Andreas Nicolaisen og Herluf Larsen begynder at sætte gamle biler i stand og sælge – og udvider med traktorer (bl.a. den gamle grå Ferguson) og entreprenørmaskiner.
1962: Nicolaisen & Larsen A/S stiftes som et familieejet aktieselskab,
1963: Andreas Nicolaisen kører aktieselskabet videre efter Herluf Larsens død.
1964: Peder Ravn ansættes som bogholder og udnævnes i 1978 til salgsdirektør.
1975: Firmaet bliver eneforhandler i DK af JCB.
1976: Peter Nicolaisen starter i firmaet som mekaniker. – og bliver senere marketingdirektør.
1979: Virksomheden udvider med afdelinger på Fyn og Sjælland.
1990`erne: Eksport af brugte maskiner til det meste af Europa.
1997: Mads Pedersen træder ind i virksomheden som ”højre hånd” for Peter Ravn.
1998: Andreas Nicolaisen dør og børnene Susanne og Peder Nicolaisen driver firmaet videre.
Samme år ny afdeling i Vissenbjerg.
2005: Ny afdeling i Benløse.
2006: Mads Pedersen bliver salgsdirektør.
2008: Nyt værksted i Ulfborg indvies.
2008: Firmaets generationsskifte sikres. Mads Pedersen bliver medejer og administrerende direktør, mens Susanne Nicolaisen og Peder Nicolaisen stopper med arbejdet, men er begge i bestyrelsen med Susanne Nicolaisen som formand.
2012: Nicolaisen & Larsen fejrer 50 års jubilæum.
2014: 45 procent af omsætningen er på maskiner til landbruget.
2014: I år sælger virksomheden 550 enheder.

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV



Laugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links