Nyt P-hus i Skolegade fremskyndes

Holstebro Kommune er i de kommende fire år på vej mod én af sine hidtil største investeringer nogensinde. Investeringerne køber op i ca. 500 millioner kroner fordelt i en lang række projekter af forskellig art.

Én af disse investeringer er et nyt parkeringshus i Skolegade. Et projekt til 38 millioner kroner før moms som nu ventes fremskyndet. En beslutning, der ventes kombineret med, at kommunen allerede i år via en tillægsbevilling afsætter de første 10 millioner kroner til parkeringshuset. De resterende 28 millioner kroner ventes afsat som tillægsbevilling i 2015.

Årsagen til fremskyndelsen er, at Holstebro vil få stor mangel på P-pladser, når byggeriet af et planlagt indkøbscenter i Enghaven går i gang. Konsortiet bag indkøbscentret disponerer over grunden fra april 2015, og venter byggeperioden i Enghaven bliver ca. to år.

Parkeringshuset i Skolegade ventes at have en projekterings- og byggeperiode på ca. to år. Så selv om opstarten af parkeringshuset i Skolegade starter nu, så forudset kommunen, at der vil være en periode med et stærkt reduceret antal p-pladser i tilknytning til bymidten.

I den periode, hvor byggerierne er i gang af både Enghavecenteret og P-huset vil der mangle henholdsvis 4-500 pladser i Enghaven og ca. 120 pladser ved Skolegade. I den periode, hvor byggerier er i gang, vil der derfor være mangel på p-pladser. En kendsgerning, der uvægerligt vil påvirke handelslivet i Holstebro.

Planlægningen af p-huset i Skolegade kan hurtigt gå i gang, når byrådet har truffet sin beslutning. Det kan ske indenfor de næste dage. P-huset foreslås udført som en ca. 10.000 kvadratmeter bygning i 4 plan med ca. 400 parkeringspladser. Den nederste plan nedgraves delvist, mens den øverste plan udføres delvis tilbagetrukket og i et samspil med nærliggende omgivelser.

Projektet tænkes udbudt i en totalrådgiver konkurrence med efterfølgende udbud i fagentrepriser.

 

 • 01 - Accuratech

  25 februar

  Partnerskab giver ny vækst hos softwarevirksomhed   Læs mere...

 • 02 - Sevel Bageri

  23 december

  Arbejder nærmest i døgndrift...   Læs mere...

 • 03 - Bestyrelsens beretning 2020

  3 december

  Generalforsamlingen 2020 blev aflyst på grund af Coronapandemien og restriktioner om forsamlinger   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV



Danmarksgade 18

Danmarksgade 18

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links