De sætter forstørret strandsand på plakaten

Ny slags plakater hylder danske strandes skønhed: Ekspert i sociale medier bliver iværksætter sammen med unge erhvervsfolk

Danske strande er geologisk forskellige. Det afslører en ny slags plakater, som et nyt vestjysk firma begynder at udgive. De fotograferer sandkorn med mikroskop og vil på den måde hylde danske strandes skønhed. Bag virksomheden står en medieekspert og to unge forretningsdrivende, der mødtes på en business bar, som Erhvervsforum Holstebro jævnligt arrangerer, og nu sidder de sammen i et kontorfællesskab.

Foreløbig er der udgivet plakater fra Thorsminde, Søndervig, Blåvand, Bremdal, Gyldendal i Salling, Dueodde, Amager og Den Permanente i Aarhus – og flere er på vej. 

Journalist, businessadministrator og tømrerlærling i Vestjylland gør med mikroskop sandkorn til kunst – assisteret af andre firmaer i deres lokalområde

Sand fra Thorsminde strand på Vestkysten ligner slet ikke sand fra Dueodde på Bornholm. I hvert fald ikke hvis sandkornene studeres under mikroskop. Det udnytter et nyt firma nu til skabe en ny slags plakater. Virksomheden samler lidt sand på forskellige danske strande og fotograferer med mikroskop, og billederne ender som kunst til vægge.

Bag firmaet står blandt andre medieekspert og journalist Nadia Nikolajeva. Fra sit udgangspunkt i Holstebro rådgiver hun danske mediehuse, organisationer og virksomheder om, hvordan de skal begå sig på sociale medier. Hun underviser også på universitet og andre uddannelsesinstitutioner. Men i flere år har hun haft en idé om, at forstørrede sandkorn kunne sættes på plakater.

36-årige Nadia Nikolajeva fik først gjort noget ved tanken, da hun mødte to unge iværksættere. 23-årige Søren Yde Andersen og 22-årige Frederik Pahuus har drevet et mediebureau, som hjælper firmaer med at annoncere på Facebook og andre sociale medier. Søren Yde Andersen er netop gået i gang som tømrerlærling og har ikke længere tid til mediebureaet. Frederik Pahuus fortsætter derfor bureauet alene. Han har været i USA læse business administration og management.

Nu har de tre oprettet et fælles firma til at producere og afsætte sandplakaterne. Firmaet sælger på nettet, men virksomheden Sandposter er også på vej ud i butikker med plakaterne.

Trioen mødtes lidt tilfældigt, blandt andet ved arrangementer hos organisationen Erhvervsforum Holstebro. De forsøger at udvide samarbejdet til andre virksomheder i Vestjylland. For eksempel har fotograf Ole Mortensen fra Holstebro været konsulent for dem på det fototekniske. Plakaterne trykkes hos Jyda Sign, der er en del af virksomheden Johansen Grafisk i Holstebro. De regner også med at finde en lokal leverandør af emballage til plakaterne.

- Vi har fundet ud af, at hvis man åbner munden, så er der altid nogle, som vil hjælpe et nyt firma, siger Nadia Nikolajeva.

Hun siger, at hendes idé om sandkorn på plakater måske aldrig var blevet til noget, hvis hun ikke havde mødt sine to unge partnere.

- De er modige og sagde, at det gør vi da bare, fortæller Nadia Nikolajeva.

Omvendt giver Frederik Pahuus ros til Nadia Nikolajeva for ikke at isolere sig med sin egen medievirksomhed, men at blande sig med andre forretningsdrivende i den by, hvor hun bor. Samarbejde giver gevinst.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos medierådgiver og journalist Nadia Nikolajeva,
tlf. 6197 9708, nadia@navimedia.dk 

 

Links:

Sandposter
Navi Media

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links