Udvidet centralbageri sikrer bagerbrød til Midt- og Vestjylland - også juledag!

Vestjysk bageri får EU-støtte til udvidelse og arbejder snart nærmest i døgndrift:
Nu skal kunder også have nybagt brød juledag!

Corona-udbruddet i foråret gav et lille dyk i omsætningen, men ellers har Sevel Bageri så travlt i nærmest døgndrift som aldrig før i forretningens 127-årige historie. Virksomheden har udviklet sig til et centralbageri, der hver morgen leverer brød til 27 butikker i Midt- og Vestjylland, og efterspørgslen er så stor, at der nu er installeret nye ovne, nyt frostrum og nyt hæveskab – med støtte fra Den Lokale Aktions Gruppe (LAG Struer-Holstebro).

Bagermester Jonas Svensgaard gør til jul noget specielt – han møder på arbejde kl. 23 juleaften og bager hele julenat – traditionelt er der ellers lukket for at købe friskt bagerbrød juledag.

Redaktør/kommunikationsrådgiver Anders Grabow fra Bager- og Konditormestre i Danmark fortæller: Traditionelt har bageren kun holdt tre fridage om året - 1. januar og i juledagene. Det bliver der vendt en smule om på i de forløbne år, hvor flere og flere er begyndt at holde åbent i juledagene. Oftest er det i de større byer, hvor der er et stort kundegrundlag, og man kan kombinere brødsalget med salg af kaffe til alle dem, der er ude og gå noget af julemaden af sidebenene.

Her er bagermesteren, der ikke holder fri julenat, men bager brød til midt- og vestjyske butikker julemorgen.

Op til 16.000 rundstykker forlader hver dag centralbageri i Sevel, der med EU-støtte udvider med nye ovne og frostrum for at klare efterspørgslen.

Midt- og vestjyder kan i år købe nybagt bagerbrød juledag om morgenen. Bagermester Jonas Svensgaard går direkte fra familiens juletræ til at ælte brød på sit centralbageri i Sevel. Han har overtalt en svend til også at møde sidst på juleaften. Derfor kan biler køre ud med brød juledag kl. 5 om morgenen til en lang række butikker i Midt- og Vestjylland, som Sevel Bageri leverer til.

Bagermestre holder normalt fri julenat. Men 43-årige Jonas Svensgaard driver på flere måder sin forretning alternativt. Han sælger for eksempel ikke selv direkte til nogen forbrugere. Men beboerne i hjembyen Sevel kan købe hans brød hos købmanden i byen.

   Nu har bageriet fået nyt frostrum, nyt hæveskab og nye ovne. Her har Jonas Svensgaard også tænkt utraditionelt. Han har fået en støtte på 200.000 kr. til projektet fra Den Lokale Aktionsgruppe Struer-Holstebro. Aktionsgruppen modtager penge fra EU og støtter blandt andet udvikling af virksomheder i landdistrikter.

   Sevel Bageri leverer til 27 butikker i en omkreds på næsten 90 km. Fra Glyngøre og Thyholm i nord til Tim og Spjald i syd, fra Sønder Nissum og Ulfborg i vest til Thise og Vridsted i øst. Alene i Salling-området findes der 10 butikker som kunder. Her var der tidligere adskillige selvstændige bagerier, men i dag findes der ingen uden for Skive ifølge en liste fra Bager- og Konditormestre i Danmark.

Op til 16.000 rundstykker sendes der af sted fra Sevel på de største dage. Bageriet har seks varebiler. Sortimentet omfatter alt, hvad bagere normalt sælger, også kager, rugbrød, knækbrød og kagemænd.

Bageriet i Sevel beskæftiger over 40 personer, heraf 12 bagere og lærlinge. Natholdet møder kl. 20, og dagholdet går hjem kl. 15. Derefter er der rengøring, så der er gang i bageriet nærmest i døgndrift.

Jonas Svensgaard tror, at mange forbrugere og butikker er trætte af bakeoff – den frosne dej, som butikspersonalet selv putter i en ovn.

- Friskt bagerbrød er noget andet. Nogle af de butikker, vi leverer til, har tidligere haft bakeoff, men det kræver personale og udstyr, og så vil de hellere have varmt brød leveret, siger Jonas Svensgaard.

Sevel Bageri har en fornuftig økonomi. Omsætningen dykkede i marts, da corona brød ud, og der var strikse regler om indpakning. Men sommeren har været god, fortæller bagermesteren. Coronas opblussen har foreløbig ikke påvirket salget.

Der findes én tradition, som bagermester Jonas Svensgaard ikke ændrer på:
Han og medarbejderne holder fri nytårsnat!

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Bagermester Jonas Svensgaard, tlf. 6178 8119, j.svensgaard@gmail.com 

Redaktør og kommunikationsrådgiver Anders Grabow, Bager- og Konditormestre i Danmark,
tlf. 2010 10 42, ag@bkd.dk

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links