To store banker lukkede: Så kom Sparekasse og har i dag en fin forretning

Den vestjyske stationsby Ulfborg har vist sig sagtens at kunne bære et pengeinstitut takket være sammenhold mellem borgere og erhvervsfolk om også at handle penge lokalt.

Sparekassen Thy rykker om kort tid over gaden i Ulfborg til andre lokaler med blandt andet bedre mødefaciliteter. Flytningen er beviset på, at det var en god investering for sparekassen at rykke ind i Ulfborg, efter at byen i 2015 mistede filialer af to store banker, og en lille lokal sparekasse lukkede.

Det var borgere og erhvervsfolk, som kaldte på Sparekassen Thy, og mange af dem har siden skiftet pengeinstitut. Sparekassen skiller sig ud ved at have medarbejdere, der har deres daglige gang i Ulfborg. 

Antallet af bankfilialer i Danmark er faldet med 60 % de sidste ti år til omkring 800, men den vestjyske stationsby Ulfborg med 2.036 indbyggere har stadig sit eget pengeinstitut. I 2015 så det ellers pengeløst ud, da byens tre tilbageværende banker og sparekasser lukkede efter tur i løbet af fem måneder. Men så ringede borgere og erhvervsfolk i Ulfborg til Thisted. Sparekassen Thy rykkede ind, og 3 1/2 år senere har det udviklet sig til en succes.

Sparekassen Thy begyndte i Ulfborg med to medarbejdere overtaget fra en af de lukkede banker, men har nu fem ansatte. Om få dage rykker pengeinstituttet til en ny adresse i byen, hvor der kan indrettes bedre faciliteter til møder med blandt andre erhvervsfolk og deres rådgivere. De nye lokaler har tidligere været brugt af en anden bank.

Afdelingsdirektør Ole Ahle Steffensen fra Sparekassen Thy i Ulfborg mærker, at blandt andre mange håndværksmestre gerne vil handle lokalt, også når det gælder penge.

- Det er lokal handlekraft, der gør, at Ulfborg stadig har et pengeinstitut. I starten blev vi nærmest lagt ned af tilgang af nye kunder. Nu kommer næste ryk af nye kunder, som først lige ville se an, om vi så nu også blev i byen, siger Ole Ahle Steffensen.

Af konkurrencemæssige hensyn offentliggør Sparekassen Thy ikke tal for de enkelte filialer. Men i pengeinstituttets seks sydlige filialer er der samlet kommet 1.200 nye kunder i 2018. En pæn andel af dem kommer fra Ulfborg.

Ole Ahle Steffensen var selv afdelingsleder i en af de banker, som lukkede i 2015. Han var stolt af sin arbejdsplads og på vej til at rykke til en anden filial. Men han bor i Bur tæt på Ulfborg og ”ville området så meget”.

I dag er to andre af de fem ansatte også fra lokalområdet, og de sidste to bor tæt på Ulfborg. Sparekassen har ingen egen hæveautomat, men indbyder kunderne til at komme til kassen for at hæve. Ellers kan de bruge andre pengeinstitutters hæveautomater uden gebyr.

- Vi har et godt samarbejde med ejendomsmæglerne i byen, som siger, at vi kan ekspedere hurtigere end større banker. Vi ved, at et hus i Staby til 500.000 kr. sagtens kan være et fint køb, mens de i større banker længere væk tror, at det må være en ruin, siger Ole Ahle Steffensen.

Ulfborg har tidligere haft hele fire pengeinstitutter. Var byen endt uden filialer, ville der ikke være pengeinstitutter med daglige åbningstider på de 54 km mellem Ringkøbing og Lemvig. Sparekassens indtog i byen har også betydet, at mange idrætsklubber og foreninger stadig kan få sponsorstøtte fra et pengeinstitut med lokal forankring.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos  

 • Afdelingsdirektør Ole Ahle Steffensen, tlf. 96 18 56 81, os@sparthy.dk

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Skave Nedbrydning

  28 november

  Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

 • SteelXperts

  26 oktober

  Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links