Rustbeskyttelsesfirma vil nu beskytte tyste el-biler mod vejstøj.

Stadig flere danskere kører i el- og hybridbiler uden motorstøj. Men mange hører så, at der faktisk kommer en del støj fra hjul og vej, og det kan blive irriterende. Derfor oplever Suvo Danmark med hovedsæde i Holstebro stigende interesse fra bilister, der vil have sprøjtet hjulkasser og andre steder på undervognen med et lyddæmpende produkt. Det kan reducere støjen fra vejbanen med 4-6 decibel.

Suvos hovedprodukt er fortsat rustbeskyttelse af biler på over 50 centre rundt om i Danmark. Men virksomheden breder sig til nye områder. Suvo Danmark har også betydelig vækst i salg af rustbeskyttelse til industrien. Det gælder ikke mindst korrosionsbeskyttelse af komponenter i vindmøller.

Suvo Danmark har på kundelisten store vindmøllefirmaer som Vestas, Siemens Gamesa, Goldwind og andre. Virksomheden lancerer to linjer rustbeskyttelse til industrien. Den grønne vindindustri foretrækker typisk den grønne udgave – uden opløsningsmidler.

Støjdæmpning af biler lancerede Suvo Danmark for nogle måneder siden. Produktet retter sig mod alle typer biler. Det dæmpende materiale sprøjtes ofte på som et tillæg til en rustbehandling. Administrerende direktør Palle Pedersen forudser, at det navnlig kan gavne i mindre biler uden inderskærme.

Forskning og udvikling af rustbeskyttelsesmidler og påføringsudstyr foregår i Holstebro. Suvo-centrene rundt i landet er selvstændige, men køber deres produkter, konsulentbistand og teknisk assistance hos Suvo Danmark. I fællesskab har Suvo-organisationen opbygget en garantiordning, der sikrer biler mod rust på livstid.

- Det er mange års erfaringer fra rustbeskyttelse af biler, som vi nu udnytter i industrien og til støjdæmpning af biler. Udfordringerne ligner hinanden, men produkterne er forskellige, siger produktionschef Mads Raahede fra Suvo Danmark.

Han bor i Skive og ejer virksomheden sammen med Palle Pedersen, der bor i Aalborg. Alle deres medarbejdere kommer fra Vestjylland.

- Firmaet er grundlagt i Holstebro for mange år siden, og vi har en kultur og en historie med os, siger Palle Pedersen.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos:

 • Administrerende direktør og medejer Palle Pedersen, Suvo Danmark, tlf. 23 61 74 28, palle@suvo.dk
 • Produktionschef og medejer Mads Raahede, Suvo Danmark, tlf. 30 57 05 07, mads@suvo.dk

 

 

 

 • Skave Nedbrydning

  28 november

  Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

 • SteelXperts

  26 oktober

  Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links