Tipa Emballage

Lave omkostninger i Vestjylland sikrer ungt par stor vækst i handel med paller

TIPA Emballage i Ulfborg øger omsætningen, tredobler bruttofortjenesten, udvider sine bygninger og ansætter medarbejdere.

28-årige Katrine Gravengaard Sø fødte i december en pige. Men hun er næsten lige så stolt af det barn, som hun sammen med 37-årige Jakob Friche har opfostret de sidste fem år. Parret fik i 2013 den idé at begynde at handle med brugte paller, og det har været overordentligt bæredygtigt. TIPA Emballage i Ulfborg i Vestjylland hører nu til gazellerne i dansk erhvervsliv, udpeget af erhvervsavisen Børsen.

Virksomheden begyndte med at leje 500 kvadratmeter bygninger. I dag har TIPA det fire-dobbelte – 2.000 kvadratmeter. Huslejen er forholdsvis lav i Vestjylland, og det er en af grundene til succesen.

Omsætningen er steget til et anseeligt antal millioner kr. Samtidig er TIPAs bruttofortjeneste øget fra 700.000 kr. i første regnskabsår til nu 2,1 millioner.

Dermed ligger virksomheden langt over den grænse, som dagbladet Børsen sætter for kåring til gazelle. Men i første omgang fik parret ikke hæderen. De måtte selv gøre avisen opmærksom på den medgang, deres firma har haft. Deres regnskab var nemlig først færdigt et par dage efter avisens deadline. Men derefter modtog de den officielle kåring.

Katrine Gravengaard Sø og Jakob Friche er om sig. Det er de også i den daglige drift. Med væksten bliver det en stadig større udfordring at skaffe de nødvendige brugte paller. De henter dem hos blandt andet dagligvarekoncerner, sorterer dem og sælger dem til genbrug blandt andet i fiskeindustrien.

Det er et stykke tid siden, TIPA fik den første medarbejder. Nu er nummer to på vej. Det er en flygtning, der skal gennemgå det nye IGU-forløb – integrationsgrunduddannelse.

- Vi har allerede i en periode haft en medarbejder, der kom fra Eritrea. Det var meget vellykket, men han ville gerne i gang med en uddannelse på VUC, fortæller Jakob Friche.

TIPA Emballage handler også med europaller, pallerammer og anden slags træemballage. De er for nyligt gået i gang med at producere nye trækasser til fiskeindustrien. I efteråret fremstillede de mange kartoffelkasser.

Jakob Friche og Katrine Gravengaard Sø kan fejre deres datters otte ugers fødselsdag og deres firmas fem års jubilæum om lidt over tre uger – den 1. februar.

 

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links