Fodfæste i EU for enden af Holstebro-motorvejen

Med en vækst på ikke mindre end 184 % siden 2016 er virksomheden Vestkorn i Holstebro kåret til gazelle på en ny liste fra dagbladet Børsen. I stilhed er der fra et lager i byens industrikvarter opbygget eksport til 45 lande, senest også Brasilien, Nigeria og Lichtenstein.

Norskejede Vestkorn har for enden af Holstebro-motorvejen fået tættere forbindelse til kunderne i Europa og resten af verden og leverer ingredienser til mad og til dyrefoder skabt ud fra planter, ikke mindst ærter og hestebønner.

Stadig større salg af ærter og bønner til mad og foder: Norsk selskab i Holstebro i konstant vækst i fem år

Sælgere er ikke rejst ud i verden under corona, men alligevel sendes der stadig flere varer til 45 lande fra lager i Holstebro.

Mange mennesker rundt om i verden har fået hund eller et andet dyr under corona. Det kan mærkes på virksomheden Vestkorn i Holstebro. Herfra leveres der råvarer til fremstilling af blandt andet foder, og en italiensk kunde oplever voldsom vækst i omsætningen. Det samme sker i USA, og det smitter af hos Vestkorn. Virksomheden kan dermed se frem mod fremgang for femte år i træk – alle årene siden stiftelsen i 2015.

Vestkorn i Holstebro er netop tildelt en gazelle af dagbladet Børsen, fordi bruttofortjenesten er gået op med hele 184 % siden 2016. Bruttoresultatet var i sidste regnskabsår på knap 6 millioner kr.
Firmaet fremstiller sine varer ud fra råvarer som ærter og hestebønner.

Fremgangen hos Vestkorn skyldes også et stigende salg af ingredienser til mad. Ifølge ledelsen er det her de største vækstmuligheder ligger i fremtiden. Stadig flere forbrugere interesserer sig for i større eller mindre omfang at skifte kød ud med plantebaserede produkter. Det bruges i dag ikke bare til fars, men også til eksempelvis burgere, nuggets og fiskefingre. Skiftet fra kød til planteprodukter mindsker CO2-udledning.

Vestkorn har hovedkvarter i Tau i Norge, nordvest for Stavanger. Afdelingen i Holstebro er dannet for at komme tættere på Europa og for at få fodfæste i EU. Det begyndte med, at firmaet ansatte sælger Henrik Andersen fra Handbjerg, og siden er der sket en stor udvikling.

Firmaet har hjemsted i et industrikvarter i det nordøstlige Holstebro. Det er meget tæt på motorvejen. Dermed er det ideelt i forhold til lastbiltransport af varerne, fortæller Henrik Andersen.

Produktionen foregår i Norge, men derefter transporteres alt til Holstebro, og herfra foregår der distribution til 45 lande. Sælgerne plejer at rejse rundt til kunder 70-90 dage om året, men det har de været afskåret fra i år på grund af corona. Alligevel fortsætter væksten.

- Det tager bare længere tid at få nye kunder, når vi ikke kan komme ud til dem. Men vi kan sende dem masser af dokumentation fra blandt andet vores testkøkken. Vi har også gennemført en række forsøg med plantedyrkning på markerne hos forsøgsgården Ytteborg i Hjerm, fortæller Bjørn Rasmussen, der leder salget af ingredienser til mad.

Alle Vestkorns fem sælgere har udgangspunkt fra Holstebro. Virksomheden har også solgt en lille portion ingredienser til minkfoder. Men salget har været så begrænset, at afviklingen af branchen ikke får betydning for driften. I det hele taget er det kun 3-5 % af Vestkorns salg, der går til danske kunder.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos 
Sales Director Petfood & Industry Henrik Andersen, mobil 20 27 30 74, ha@vestkorn.no

Head of Technical Sales Food Bjørn Rasmussen, mobil 61 98 90 00, bjorn.rasmussen@vestkorn.no

 

Links
Vestkorn
Børsen Gazelle 2020

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Ann Østergaard, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 • 01 - Vestkorn

  23 december

  Norsk selskab i Holstebro på gazelle-liste over høj vækst   Læs mere...

 • 02 - Sevel Bageri

  23 december

  Arbejder nærmest i døgndrift...   Læs mere...

 • 03 - Bestyrelsens beretning 2020

  3 december

  Generalforsamlingen 2020 blev aflyst på grund af Coronapandemien og restriktioner om forsamlinger   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVDanmarksgade 18

Danmarksgade 18

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links