VIA Holstebro

Bygningskonstruktør-studerende fra Holstebro rejser ud og projekterer huse i Finland og Kina.
Det samlet hidtil største antal studerende er nu på vej til at blive bygningskonstruktører i Holstebro, og antallet af kvinder sætter også rekord. 

Det er populært at blive bygningskonstruktør på VIA University College i Holstebro. Ansøgertallet steg med 20 % i år, og i disse dage begynder det hidtil største antal nye studerende på skolen. Omkring 50 går i gang på efterårsholdet, og dermed sættes der rekord med samlet 225 studerende inden for professionen. Efter jul kommer der yderligere 30.

Hver fjerde af de nye studerende er kvinder. I alt 13 og det er også ny rekord.

Trods fremtidig større kamp om jobbene så behøver de næppe frygte arbejdsløshed. Uddannelsesleder Steffen Bjerregaard Holm kender ingen fra de seneste hold, som går uden arbejde. I sommer dimitterede 24.

Steffen Bjerregaard Holm hører tværtimod ustandselig om, at virksomhederne kæmper om de studerende allerede under studiet. Der er rift om at få dem i praktik og om at få dem til skrive bacheloropgave hos firmaerne.

Snart får virksomheden en ny kontaktmulighed. VIA arrangerer for første gang ”Company Dating”, hvor arbejdsgiverne kan gøre sig lækre over for de studerende. Skolen holder også ”BK Live”, hvor tidligere studerende kommer tilbage og fortæller om deres job.

- Vi satser på at have et meget tæt samarbejde med byggebranchen, siger Steffen Bjerregaard Holm.

VIA University College henter typisk studerende fra et område på 75 km fra Holstebro. Mange er håndværkere og er ikke helt unge. De vender ofte tilbage til arbejdspladser i samme landsdel. Men de kommer tilbage til branchen med internationalt udsyn.

I flere år har VIA sendt studerende på ophold på Zhangzhou Institute of Technology syd for Shanghai i Kina. Kineserne er omvendt kommet Holstebro. Nu er samarbejdet udvidet med en finsk uddannelsesinstitution i Hämeenlinna.

Også mange studenter og HF’ere går i gang med bygningskonstruktør-uddannelsen. Steffen Bjerregaard Holm mærker, at de målrettet har valgt professionen.

- Var de taget til for eksempel Aarhus for at studere et eller andet, var det måske mere byen, de havde valgt. Vi løfter uddannelsesniveauet i landsdelen, og vores studerende er bagefter med til at skabe vækst hos virksomhederne i området, siger Steffen Bjerregaard Holm.

  • Skave Nedbrydning

    28 november

    Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop:   Læs mere...

  • SteelXperts

    26 oktober

    Student Alexander bliver klejnsmed: Uddannelsescenter vil dreje flere fra gymnasiet mod erhvervsuddannelser   Læs mere...

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVLaugssalen

Laugssalen

Gi' en idé

Gi' en idé

Nyttige links

Nyttige links